Veilig handelen

Veilig handelen

Door gebruik te maken van instru-mental verklaart elke bezoeker zich akkoord met de gebruikersvoorwaarden. Wij gaan er vanuit dat mensen die gebruik maken van instru-mental zich hier ook aan houden.

De meeste instru-mental gebruikers zijn betrouwbaar. Er worden elke dag advertenties geplaatst en reacties verzonden, die voor het overgrote deel met goede intenties gebeuren. Helaas komt het af en toe voor dat mensen het niet zo nauw nemen met de gebruikersvoorwaarden, hierdoor kunnen goedwillende instru-mental gebruikers benadeeld worden.

Op deze pagina vind je allerlei tips om te voorkomen dat jij slachtoffer wordt door kwaadwillende mensen en oplichters.

instru-mental doet er alles aan om de kwaliteit van de advertenties, en de betrouwbaarheid van de persoon die ze plaatst, te garanderen. Indien je een vermoeden hebt over de betrouwbaarheid van een advertentie of persoon, dan kan je dit steeds melden via het contactformulier.

Wees alert
Een gezond stukje wantrouwen ten opzichte van een koper of verkoper op instru-mental kan geen kwaad. Je hebt naast e-mail of telefonisch contact met een eventuele (ver)koper verder geen contact en je kent de (ver)koper meestal niet. Vaak zijn er voldoende alarmbelletjes die een alerte gebruiker waarschuwen over de betrouwbaarheid van de advertentie. Als je vreemde dingen tegenkomt over de (ver)koper, haak dan gewoon af. Doe niet mee aan dingen die je vreemd in de oren klinken.

Hoe herken je een oplichter?
Oplichters plaatsen hun advertenties vaak in gebrekkig Engels en maken gebruik van anonieme emailadressen, zoals Hotmail, Yahoo en Gmail. Ook het gebruik van bankinstellingen zoals Western Union, BidPay of MoneyGram kan een belletje doen rinkelen.

Te lage prijzen
Oplichters bieden vaak dure producten aan voor een veel te lage prijs, waardoor ze zeer aanlokkelijk lijken. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, vraag dan meer informatie waarom het object zo laag geprijsd is.

Grote aantallen / oplages
Wanneer de adverteerder producten in grote aantallen aanbiedt, kan dit wijzen op een oplichter of kan het om gestolen goederen gaan.


Advertenties zoeken

Inloggen

Advertentie plaatsen? Registreer je gratis!

11/07/2009 - Brands update!

De database met merken van instrumenten is uitgebreid met maar liefst 137 nieuwe merken.

Voor opmerkingen en vragen kan je ons altijd contacteren via het contactformulier

01/06/2009 - instru-mental is live!

Met veel plezier stellen wij de site open voor het publiek dus ...spread the word!

Veel plezier met het ingeven van de advertenties en succes met de zoektocht naar of de verkoop van uw instrument.Gebruikersvoorwaarden | Disclaimer | Privacy Statement | Contact